(TAVARA)TAUSTANI

ja miksi minusta tuli ammattijärjestäjä

Tavarasuhteeni 

on aina ollut ennemminkin runsas kuin minimalistinen. Esteetikkona ja järjestyksen ystävänä tavarani ovat aina olleet järjestyksessä ja ojennuksessa, mutta sitä oli kertynyt kaikkiin säilytystiloihin.

Jokunen vuosi sitten havahduin ajatukseen "mitäs, jos pitäisi muuttaa". Pohdinnan seurauksena aloin karsia tavaraa sekä kyseenalaistaa jatkuvaa tavarakiertoa ja turhaa kuluttamista. 

Olen käynyt säilytystilat useampaan kertaan läpi, karsinut ja luopunut. Edelleenkin poistan ajoittain tavaraa. Tavarasuhteeni ja -määräni on hyvässä balanssissa - minulle sopivassa määrässä ja järjestyksessä. Osaan luopua tavaroista joista luopuminen ei  olisi tullut kysymykseenkään aiemmin - tiedäthän: ne tunnetavarat, joihin on jokin omituinen henkinen side, vaikka varsinaista tarvetta tai käyttöä tavaralle ei olisikaan.

Joitakin vuosia sitten irtisanouduin työstäni

ja toteutin jonkinlaisen haaveeni, sisustuspuodin, sekatavarakaupan vanhalle ja uudelle tavaralle. Puodista muodostui se lopullinen käänne tavarasuhteeseeni. Mietin, haluanko oikeasti myydä tavaraa maailmassa, joka muutenkin ylipursuaa sitä. Erinomainen hetki miettiä uutta suuntaa tulevaisuudelle.

Lopputuloksena kouluttauduin ammattijärjestäjäksi

voidakseni tehdä jotain konkreettista, ollakseni arjen apuna siellä missä tavarakaaos valtaa mieliä ja nurkkia. Visuaalisena järjestyksen ihmisenä olen tarvittaessa myös kotisi siisteyden ja visuaalisen järjestyksen luoja. Opiskelin myös osan kodinhuoltajan tutkinnosta sekä sisustusstailausta ymmärtääkseni syvällisemmin myös näitä osa-alueita. 

Aiempi koulutus/työtaustani on akselilla graafinen/media/liiketalous/ kiinteistönvälitys.


Kodeissa on sitä jotain - onhan se yksi ihmisen tärkeimmistä asioista ja perustarve. Kotiin ja sen ylläpitoon liittyy paljon erilaisia tarpeita, tunteita ja haaveita.
Liiallisella tavaramäärällä on erilaisia negatiivisia vaikutuksia, ulottuen jopa kodin ulkopuoliseen sosiaaliseen elämään. 

Kodin järjestämisessä ja järjestyksessä ei ensisijaisesti ole kysymys esteettisyydestä, vaan mielen tasapainosta, hyvinvoinnista. Toki kaunis ympäristö on plussaa ja tuo hyvää mieltä. Haluan auttaa sinua samaan kodistasi paremman paikan olla ja viihtyä. Sinulle sopivan. 

Minulla on pitkä kokemus myös nepsy ominaisuuksien tuomista haasteista tavaranhallintaan ja ymmärrän kohtuullisen hyvin millaisia haasteita adhd, add ja autismi tai masennus voi aiheuttaa kodin ylläpidolle.

Tässä hetkessä - teidän, kotien, kaaosten, tavaroiden ja järjestyksen parissa viihdyn erinomaisesti. 

Kiitos, että saan olla apunanne. 

- Tiina