TILAA AIKA ARKEEN TAI VIIKONLOPULLE!

OMA (TAVARA)TAUSTANI

ja miksi minusta tuli ammattijärjestäjä

Tavarasuhteeni 

Olen aina ollut vanhan tavaran ystävä, kierrättäjä, kirppareiden koluaja, järjestyksen tekijä ja ylläpitäjä. Tavaraa on vuosikymmenten mittaan kulkenut sisään ja ulos - ja kertynyt kiitettävän paljon. Trendit eivät ole olleet syy, vaan sisustamisen himo, tarve luoda uutta sekä kauniiden tavaroiden loputon suo, joka todellakin iskee muuallekin kuin tarpeeseen. 

Vuosien saatossa aloin kyseenalaistaa entistä enemmän turhaa kuluttamista, jatkuvaa kiertoa. Tarkastelin ostotapojani, kiintymisen ja säilyttämisen tottumuksiani. Opettelin vähentämään ja luopumaan myös "varmuuden vuoksi" ja "tunnesäilyttämisen" tavaroista. Kävin läpi kaikki mahdolliset säilytystilat ja sama kierros myöhemmin uudelleen ja uudelleen. Tavarasuhteeni ja -määräni on nykyään varsin hyvässä balanssissa, minulle sopivassa määrässä.

Liikaa tavaraa maailmassa

Joitakin vuosia sitten irtisanouduin työstäni ja toteutin haaveeni, sisustuspuodin, sekatavarakaupan vanhalle ja uudelle tavaralle. Mietin ja kyseenalaistin kuitenkin koko ajan enemmän, haluanko oikeasti myydä tavaraa maailmassa, joka muutenkin suorastaan ylipursuaa sitä. Lopulta ei ollut vaikea iskeä hanskoja naulaan myönnettyäni, ettei oikeastaan mikään asia enää puoltanut liikkeen jatkamista. Erinomainen hetki miettiä mitä haluan tehdä tulevaisuudessa.

Neuropsykiatrinen poikkeavuus

ja mielenterveyden ongelmat tuovat usein erilaisia haasteita tavarasuhteeseen ja tavaranhallintaan. Vuosikymmenten mittainen kanssaeläjän rooli on avartanut ymmärrystäni siitä, kuinka monin eri tavoin ihmiset voivat kokea tavarat, suhtautua niiden säilyttämiseen ja niistä luopumiseen. Olen oppinut paljon ja saanut heittää romukoppaan monet omat käsitykset, tuntemukset ja "oikeat mielipiteet", sekä ymmärtänyt, että niin sanottuja normeja ja ihanteita voidaan toki luoda asiaan kuin asiaan, mutta kaikki eivät mahdu noihin normeihin, eikä tarvitsekaan mahtua. Pääasia, että elämästä voidaan mahdollisuuksien mukaan tehdään omannäköinen ja toimiva.

Koska kodit ja niihin liittyvät tavarat sekä tavarasuhteet (miksi joku toimii noin ja joku toinen näin) ovat kiinnostaneet minua oikeastaan aina, lapsesta saakka, kaikki alkoi nivoutua yhteen ja punainen lanka uudelle uralle muotoutua.

Koulutettu ammattijärjestäjä

Kouluttauduin ammattijärjestäjäksi voidakseni olla avuksi tavaraongelmien ratkomisessa ja sitä kautta elämänlaadun parantamisessa. Halusin saada mahdollisimman laaja-alaisen "kotikoulutuksen", joten lisäksi suoritin kodinhuoltajan tutkinnosta itseäni parhaiten hyödyttävät tutkinnon osat, sekä kuukausia opintoihin liittyvänä työharjoitteluna kotisiivousten parissa. Myös sisustusstailauksen opinnot olivat osa valmistautumistani uuteen työhön.

Koulutustaustani on aika monipuolinen ja työtaustaltani löytyy muun muassa sihteerintöitä kiinteistönvälityksen ja median parissa sekä graafista suunnittelua. Pisimpään olen tehnyt töitä kotien parissa, joten sillä linjalla, joskin eri näkövinkkelistä, on hyvä jatkaa.