TARINANI

Kotien parissa olen työskennellyt parikymmentä vuotta: sihteerinä kiinteistönvälityksessä sekä oman sisustusliikkeen puitteissa uuden ja vanhan sisustustavaran parissa. Aiemmin olen tehnyt töitä mm. graafisena suunnittelijana ja projekti/kuvaussihteerinä. 

Olen aina rakastanut koteja ja sisustamista, puutarhoja, funtsailua ja suunnittelua, vanhoja tavaroita, niiden korjaamista, maalaamista, kierrättämistä, kaikenlaista koteihin ja ympäristöön liittyvää. 

Muutama vuosi sitten aloin hiljalleen karsia kotiin vuosien saatossa kertynyttä tavaravaa - kaikkea sitä isoa ja pientä tavaraa, jota olen vuosikausia säilönyt tulevaisuuden varalle ja ikään kuin varmuuden vuoksi tai pelkän tunnesiteen kannattelemana. 

En ole voinut olla pohtimatta, onko mitään järkeä, että säilömme hirmuiset määrät tavaraa, jota ei välttämättä koskaan käytetä ja pahimmillaan hankimme koko ajan lisää. Eihän siinä tietenkään ole järkeä, turha tavara tuo elämään monenlaisia haittoja. Nykyään myös tiedostetaan mitä se tekee ympäristölle.

Lopetettuani sisustusliikkeeni oli edessä pohdinta, mitä haluaisin jatkossa tehdä työkseni. Kotia laitellessa ja vaihtoehtoja punnitessa palaset alkoivat loksahdella kohdilleen.

Kouluttauduin ammattijärjestäjäksi ja opiskelin sisustusstailausta sekä suoritin osatutkinnon kodinhuoltajan tutkinnosta näyttökokein ja työharjoitteluna kotisiivousten parissa. Näin sain hyvän ammatillisenkin pohjan sille mitä nyt teen. Koulutukseltani olen myös mm. kiinteistöedustaja ja sihteeri. Lisäksi mainonta, audiovisuaalinen viestintä sekä tietotekniikka ja kirjapainoala kuuluvat aiempiin opintoihini.

Näillä valmiuksilla haluan omalta osaltani auttaa sinua luomaan paremman ja toimivamman huomisen. Työskentely kotonasi on minulle luottamustehtävä. 

Nähdään arkisten, mutta tärkeiden asioiden äärellä, sinun kotonasi. 

- Tiina Vihervaara

Ota yhteyttä