PÄIVÄ AMMATTIJÄRJESTÄJÄN KANSSA


Miten päivään voisi varautua parhaiten?

Vaikka työ on kivaa ja järjestystä sekä tilaa syntyy, saattaa työ olla myös yllättävän aikaa vievää ja rasittavaakin. Työn lomassa saattaa tulla kuuma ja jano ja vaatteetkin likaantua. Tunteet voivat pulpahtaa pintaan ja väsymys iskeä niin henkisesti kuin fyysisestikin. Siksi onkin hyvä miettiä muutamaa asia jo ennen työn aloittamista.

Pohdi hieman tavarasuhdettasi

- Valmistaudu "tavaroiden kohtaamiseen". Tiedosta, ettei tavarat todennäköisesti ole vain epäjärjestyksessä, vaan sitä todellakin on liikaa ja jostain on luovuttava järjestyksen saamiseksi ja järjestyksen ylläpitämiseksi.

- Tunteisiin vetoavat tavarat on vaikeimmat pohdittavat. On hyvä muistaa, ettei tavaroilla ole tunteita, eivätkä ne loukkaannu vaikka luopuisitkin niistä. Sinun ei myöskään tarvitse säilyttää mitään tavaraa velvollisuuden tunteesta toista ihmistä kohtaan. 

- Tavaroita poistettaessa sinä päätät, mistä luovutaan ja mitä säästetään.

- Onko tavaroiden joukossa jotain, jonka haluat tutkia joskus myöhemmin yksin - ja tuleeko se oikeasti tehtyä. Etukäteen ei tarvitse päättää mitään, asiat kyllä hoituvat työn edetessä.

Hyvinvointisi - sinä määräät tahdin

- Kerro rohkeasti, jos haluat edetä hitaammin tai nopeammin, jättää enemmän aikaa pohdiskelulle tai jos jokin asia askarruttaa sinua.

- Jos järjestämisaika on kolmea tuntia pidempi, valmista etukäteen itsellesi pientä purtavaa ja/tai juotavaa valmiiksi. Pieni tankkaus saattaa olla paikallaan pitämään energiataso ja mieli hyvänä. (Tarvittaessa minulla on evästä/juotavaa mukana itseäni varten).

- Laita päällesi mukavat vaatteet joita ei tarvitse varoa.

- Älä siivoa ennen tuloani, näin saan parhaan kuvan tavarasuhteestasi ja tavasta toimia.


Työ toteutetaan yhdessä sinun kanssasi, mutta mikäli keskittyminen, pidempi paikallaan olo tai jokin muu asia tekee työn raskaaksi, voimme toimia siten, että teemme turhien tavaroiden poiston yhdessä, jonka jälkeen jatkan tavaroiden järjestämistä toiveidesi mukaisesti sinun keskittyessä johonkin muuhun. Yhdessä suunnitellen löydämme parhaan tavan toteuttaa työ.  


Työ kotonasi on minulle luottamustehtävä. Olen Suomen ammattijärjestäjät ry:n jäsen ja noudatan yhdistyksen eettistä ohjeistusta.